Innramming av bilder

Når du kjøper et trykk som ikke er rammet inn, er det gunstig å få det i glass og ramme.


Tre gode grunner til å ramme inn kunst:

1. Riktig innramming løfter fram kunstverket

En god og riktig ramme vil bidra til å løfte fram bildet ditt slik at det kommer til sin fulle rett. Valg av passpartout og list (ramme) vil framheve noen deler av at bilde og dempe andre. Valg av «feil» ramme kan i verste fall «slå i hjel» detaljer og nyanser i et kunstverk.

 

2. Innramming beskytter og bevarer kunsten 

Profesjonell innramming beskytter kunstverket mot støv, skitt og påvirkning av luft og sollys.  Syrefri passpartout hindrer at papiret gulner over tid. Bruk av refleksdempende glass reduserer gjenskinn. Med riktig innramming kan kunsten holde seg i generasjoner. Bilder som ikke er rammet inn bør fortrinnsvis oppbevares flatt og mørkt.

 

3. Få det fint hjemme

Den viktigste grunnen til å ramme inn et bilde er kanskje likevel for å kunne henge det opp på veggen til daglig glede og berikelse. Valg av innramming kan få bildet til å passe inn med farger, møbler eller andre bilder du har fra før. Rammen kan også være med på å utrykke din personlighet. Slik får du det både fint og personlig hjemme hos deg selv!


Hvordan ramme inn kunst?

Mange gallerier tilbyr standard innramming hvor man kan velge mellom noen få varianter, for eksempel sort eller sølv. Hos Kunst & Kaos synes vi derimot at hvert bilde fortjener sin unike innramming, og også «sort ramme» finnes i utrolig mange varianter.

Derfor viser vi ingen standarder på nettsiden vår. Isteden gir vi deg gjerne råd om innramming basert på verkets karakter og dine egen ønsker.

Kunst & Kaos rammer ikke inn selv. Vi har en samarbeidsavtale med det profesjonelle rammeverkstedet RAMM i Trondheim. For deg som bor i Midt-Norge kan dette være et godt alternativ.

Vi kan levere bildet ditt til RAMM dersom du ønsker det, og du kan hente det ferdig rammet inn enten hos RAMM i Trondheim eller hos Kunst & Kaos på Røros. Prisen er den samme om du selv kontakter RAMM direkte eller går gjennom Kunst & Kaos. 

For deg som ikke bor i Midt-Norge, anbefaler vi å finne en rammemaker i nærheten av der du bor. Å sende ferdig innrammede bilder med glass å ramme i posten, er ikke alltid så enkelt. For å spare transporten, kan det derfor være lurt å ramme inn bildet et sted nær deg.

Vi anbefaler at du alltid bruker profesjonelle fagfolk, syrefri passpartout og refleksdempende glass når du får rammet inn kunsten din.