Møt galleristene

Kunst & Kaos eies og drives av Ellen Kristine Klemmetvold og Sigrid M. Jansen som begge bor på Røros.

 • Sigrid M. Jansen
  Kundehenvendelser, økonomi og administrasjon
   
  tlf.: 98601001
  e-post: sigrid@kunstogkaos.no

 • Ellen Kristine Klemmetvold
  Formidling, montering og kuratering
   
  tlf.: 95780087
  e-post: ellen@kunstogkaos.no

Kunst-og-kaos-portrett-Ellen-stående-1.jpg

Ellen Kristine


Ellen Kristine Klemmetvold (f. 1971) er utdannet innen historie, kunsthistorie og medievitenskap.

Ellen Kristine er en enestående formidler. Enten hun forteller deg om vår siste utstilling, eller du blir med henne på vandring i Harald Sohlbergs fotspor i bergstaden Røros.

Mange barn på Røros kjenner Ellen som hun som har maleverksted under musikk-teateret Elden, tegneverksted under Røros Barnefestval eller kommer på skolen og lærer småskoletrinnet om kunstneren Harald Sohlberg.

Hos Kunst & Kaos har Ellen Kristine ansvaret for formidling, og å montere og kuratere (sette sammen) utstillinger. Hun har også ansvar for Den kulturelle skolesekken, male- og tegneverksted for barn, kunstformidling til barn og de guidete vandringene i Harald Solbergs fotspor.

Ellen Kristine har ved flere anledninger vært kunstkonsulent for Røros kommune. Hun har ledet komiteen for kunst i det offentlige rom i arbeidet med Øverhagen bo-, helse- og velferdsenter, utsmykking av Røros bibliotek og Hengfonna barnehage / Gåeblie maanagïerte.

Ellen Kristine møter deg alltid med et stort smil. Hun inngir en egen trygghet om at alt ordner seg.

Med hennes kunstfaglige og praktiske ferdigheter leier vi henne ofte ut til institusjoner og privatpersoner. Gjennom sitt arbeid med plassering og montering av kunst sørger hun for at verkene kommer best mulig til sin rett. Ellen Kristine er blant annet Kjøpmannsgata Ung Kunst (K-U-K) i Trondheim sin faste montør av alle nye utstillinger.

Kunst-og-kaos-portrett-Sigrid-stående-1.jpg

Sigrid Martine

Da Sigrid M. Jansen (f. 1968) grunnla Kunst & Kaos i 2014 gikk en gammel drøm i oppfyllelse; å få arbeide med det hun virkelig brenner for: kunst og kulturopplevelser.

Sigrid er utdannet grafisk designer med videreutdannelse innen næringsutvikling og innovasjon. Fra barnsben av har hun vært fascinert av og interessert i billedkunst. Sigrid har en egen evne til å kombinere skaperglede og skaperevne. Ikke bare med kreativitet og hardt, planmessig arbeid, men også med administrasjon og økonomi. Hun er en stayer.

Denne kombinasjonen av egenskaper er kanskje hemmeligheten bak at Sigrid først etablerte designbyrået Form til fjells på Røros, deretter bygde opp Rørosregionen Næringshage, og nå driver Kunst & Kaos.

Hos Kunst & Kaos har Sigrid ansvaret for kommunikasjon og markedsføring, utvikling av nye produkter og tjenester, økonomi og administrasjon. Når du møter oss på sosiale medier, er det Sigrid som står bak.

Men selv om hun tilbringer mange av døgnets timer foran Mac-en, elsker hun å være i galleriet, møte folk og snakke om kunst. Og når hun ønsker velkommen til åpninger, konserter og annet sprell, er hun i sitt ess.

Med mange års gründer- og ledererfaring bak seg, leier vi ofte Sigrid ut som prosjektleder, konsulent eller rådgiver, spesielt til bedrifter i omstillingsprosesser.

 

Vi hjelper deg med innramming

 

Når du kjøper et kunstverk hos oss, kan vi hjelpe deg med innramning. Vi kan gi deg råd basert på hvilke ønsker du har, og på verkets karakter.

Vi anbefaler ingen standardinnramning, men ønsker at verket skal få sin egen, tilpassete ramme.

Hvis du holder til i Midt-Norge, kan vi også hjelpe til med den praktiske siden av saken.

Kunst & Kaos rammer ikke inn selv, men har en samarbeidsavtale med det profesjonelle rammeverkstedet RAMM i Trondheim.

Vi bringer regelmessig bilder til RAMM, og du kan hente det ferdige bildet ditt hos RAMM i Trondheim eller hos Kunst & Kaos på Røros.

RAMM har et bredt utvalg av rammelister, bruker syrefri passpartout (for å hindre at papiret gulner) og refleksdempende glass. Prisen er den samme om du selv kontakter RAMM direkte eller går gjennom Kunst & Kaos.